#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
سمان - دقيق - بصل - ثوم - ملح وفلفل
الطريقة
هاتى السمان قصيه بالمقص من الضهر و بنضفه كويس اوي واغسيله بالدقيق و اضغطى على عضمة الصدر البارزة بإيدك لتحت عشان السمانة تكون مفرودة في الصينيه و بقطع الكبد و القوانص بتاعتهم معاهم و اتبلهم من بالليل
وفي الكبة حطى بصلتين و حوالي 5 فصوص ثوم كبار و ملح و فلفل اسود ويضرب و بدعك الخليط فوق السمان وحطيه على نار متوسطة لحد ما ينزل السائل بتاعه و يبدأ يغلي غطيه و سيبه حوالي نص ساعة لما يستوي و في نص الوقت قلبيه مرة على وشه عشان ياخد من الصوص كويس و ممكن طبعا تعمليه من الأول في الفرن بس لازم تغطيه عشان بينشف و في الآخر يتحمر تحت الشوايه ويقدم معاه رز ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
هاتى السمان قصيه بالمقص من الضهر و بنضفه كويس اوي واغسيله بالدقيق و اضغطى على عضمة الصدر البارزة بإيدك لتحت عشان السمانة تكون مفرودة في الصينيه و بقطع الكبد و القوانص بتاعتهم معاهم و اتبلهم من بالليل
وفي الكبة حطى بصلتين و حوالي 5 فصوص ثوم كبار و ملح و فلفل اسود ويضرب و بدعك الخليط فوق السمان وحطيه على نار متوسطة لحد ما ينزل السائل بتاعه و يبدأ يغلي غطيه و سيبه حوالي نص ساعة لما يستوي و في نص الوقت قلبيه مرة على وشه عشان ياخد من الصوص كويس و ممكن طبعا تعمليه من الأول في الفرن بس لازم تغطيه عشان بينشف و في الآخر يتحمر تحت الشوايه ويقدم معاه رز ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق