السبت، 19 سبتمبر 2015

كريب بصدور رومى و كريمة الجبنه



‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور‬
المقادير
عجينة كريب جاهزة

مقادير الحشو
4 صدور رومى - 2 ملعقة صغيرة زيت 


مقادير كريمة الجبن
10 جبن كيري - بصلة مفرومة - 2 فص ثوم - ملعقة صغيرة دقيق - كوب مرق دجاج - ملح و فلفل



الطريقة
فى طاسه سخنى الزيت وضيفى صدور الرومى و قلبيها حتى تمام السوى
وصفى الرومى من الزيت و قطعيه شرائح طولية رفيعة واحشى الكريب بالحشو و اغلقيه ثم قدميه مع كريمة الجبن

لعمل كريمة الجبن
فى طاسه سخنى القليل من الزيت وضيفى البصل و الثوم و شوحيهم حتى يذبل وضيفى ملعقة الدقيق و قلبى حتى يتحول للون الذهبى وضيفى المرق و قلبى ثم ضيفى الجبن و قلبى حتى الذوبان وضيفى الملح و الفلفل و اتركيه حتى غليان وبعد الغليان اتركى الطاسه على النار 5 دقائق وارفعى الخليط من على النار و ضعيه فى الخلاط الكهربائى و اضربيه حتى تختلط وقدميه ساخن مع الكريب ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق