الجمعة، 2 يناير 2015

ريش ضانى بالكوكاكولا (طبق جديد)



المقادير
نصف كيلو ريش - بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة - 5 فصوص ثوم مفرومين - ملعقة كبيرة صوص صويا - ملعقة كبيرة عسل نحل - ملح و فلفل - نصف كوب كوكالا

الطريقة
نتبل الريش بالبصل و الملح والفلفل والثوم و صوص الصويا ونتركها فترة مش اقل من نصف ساعة ونغرز اللحم بالسكين علشان اللحم يشرب التتبيلة كويس في طاسة نحط فيها شوية زيت يادوب لتحمير الريش من الجانبين ( مش كتير يعني ) لما نحط الريش ننفضها من التتبيلة ونحمر الريش من الجانبين حتي يصل لونهم للبني وبعد ما تحمر من الجانبين كويس نحط باقي التتبيلة و نقلب كويس لحد ما تذبل التتبيلة و بعدين نحط العسل ونقلب كويس و حط الكوكولا ونقلب ونهدي النار ونغطي الطاسة و نسيبها تستوي براحتها هي اخدت تقريبا نصف ساعة علي حسب نوع الريش المستخدمة(ضاني او بتلو او كندوز)كل فترة كده نبص عليها نشوفها استوت ولا لسة
ونشوف الصوص اللي حوليها نقص ولا لسة لو الصوص بدأ ينشف و لسة اللحم ما استواش نزود شوية ماية مغلية (قليلة)للتسوية و تقدم وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق