الخميس، 1 يناير 2015

مندى اللحم



المقادير
لحمه مقطعه - ارزحسب الكميه اللي تحتاجيها - 2 ملعقة كبيرة زيت او سمن - بصله مفرومه -قرفة - 6 – 8 حبة قرنفل صحيح - حبهان - ملح - ماء

تتبيلة اللحم
1 ملعقة صغيرة ملح - 2/1 ملعقة صغيرة حبهان - 2/1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة - 1 ملعقة صغيرة كركم - 4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود -عصير ليمون - 2 ملعقة كبيرة زيت او سمن

الطريقة
اغسلي الأرز جيدا وانقعيه في الماء الدافىء لحوالي 15 دقيقة

وفي حله سخني الزيت او السمن واضيفي البصل وقلبي على نارالى ان يصبح البصل ذهبي اللون ثم ضيفي اللحم وضيفي القرفه و القرنفل والحبهان والملح والماء قلبي لتتوزع المقادير مع بعضها واتركيه اللي ان يستوي اللحم وقلبى تبيلة اللحم وثم انشلي اللحم من الحله وادهنيها باالخليط واتركيه على جانب وصفي المرقه من البهارات وتاكدي من ان الملح مظبوط واضيفي الرز اللي ان يستوي وبعد ان يستوي الرز جيبي ورق الالمونيوم طبقتين وحطيها علي الرز واعملي شقوق بسكينه واضيفي اللحم علي الفويل ورشي المرقه اللي باقيه باالصينيه علي اللحمه وحطي فويل باالمنتصف وحطي فيها ملعقه كبيره زيت وحطي في الفويل الفحمه اللي مولعتها من قبل و غطي الحله مظبوط باالفويل والغطاء وحطيه في الفرن لمدة 10 او 15 دقيقه او علي النار بس تكون هادئه جدا وبعدين شيلي الفحمه وكبى الزيت على الفحمه علي الرزممكن مش تعملى الخطوه دى وتشيلي اللحمه وتقلبي الرز جيدآ وتضعيه في طبق التقديم وعليه اللحم و تزيينيه بشرائح الليمون ويقدم مع طحينه باللبن وبالهنااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق