1 -عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس
ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف
2 - ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة
3 - لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت
4 - ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى
5 - بنستخدم لكل كيلو دقيق كوب ماء او كوب ونص ماء لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت
6 - لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة
7 - بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب دقيق
طريقة استخدام الخميرة بيرة
فى كوب نضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء
*** ملحوظة بالنسبة للغريبه
1 - عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد
2 - كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى
3 - اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل
***ملحوظة بالنسبة للبتيفور
1 - اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط
2 - فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن
3 - لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه
**خامات التزوييق
شكولاتة فارمسيل - جوزهند ناعم - جوزهند خشن - الوان صحية - شكولاتة سايحة بيضاء - شكولاتة سايحة غامقة - كرز مسكر- فواكة مسكر-كور البونبون الفضى - قشور اللوز - مكسرات مفرية - قرنفل صحيح - فستق - ملبس ملون - صنوبر- مربى ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق