الأربعاء، 24 ديسمبر 2014

فطيرة السمك



المقادير
1/2 كيلو سمك ابيض فيليه - 1/2 كيلو جمبري - 2 كوب لبن - 1 كيلو بطاطس مهروسة - ملح - فلفل - كمون - جنزبيل - جوزة الطيب - 1 و نصف كوب جبن شيدر مبشورة - بصل مقطع
3 معلقة كبيره زبدة

الطريقه
1 - ضعى شرائح السمك والجمبري في الصينية وترش بالزيت وتتبل بالتوابل واللبن ثم تدخل الفرن لمدة 20 دقيقة
2 - ونخرج السمك ونصفي كمية اللبن ونقوم بتفتيته لقطع ثم نضيف كمية اللبن الي البطاطس والزبدة وتهرس ثم يعاد تتبيلها حسب المذاق و نضيف البصل وقلبى ثم توضع فوق طبقة السمك والجمبري
3 - تساوي جيدا وترش بالجبن الشيدر المبشوره وتدخل الفرن حتي تحمر وبالهناا.


** ممكن الاستغناء عن الجمبري لجعلها اكلة اقتصادية اكتر وممكن اضافة البسلة المجمدة لها مع البصل
** تقدم مع السلطة والخبز....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق