الاثنين، 5 مايو 2025
ارنب مكمور
المقادير
1 ارنب مقطع 8 قطع - 3/4 كيلو بصل مقطع مكعبات - 1/4 كيلو بطاطس - 1/4 كيلو كوسة - ثوم مفروم - ملح وفلفل - بهارات - قرفة - حبهان - مستكة - ورق لورى - فلفل اخضر
الطريقة
في حلة سخنه نسيح الزبدة مع الزيت والمستكه والحبهان واللوري ويشوح الارنب ثم نضيف البصل ونستمر في التشويح حتي يصل البصل للون الشفاف وببدء بأخذ شكل وريحة الكرملة و نضيف البطاطس مع التقليب زالكوسه لمدة دقيقتين بباقي التوابل وتترك علي النار حوالي 10 دقيقة ونسخن طاجن فرن ونصب به خليط الارنب والبطاطس ثم نضع فوقه الفلفل والطماطم و الثوم وقطعه زبدة وجنزبيل مع رشة بهار وقرفة ويزود بالماء اذا احتاج الامر ويدخل فرن ساخن حتي يتسبك مع التغطية وقبل نهايه السوى يرفع الغطا حتي يحمر الوجه ثم يخرج من الفرن و يقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق