الجمعة، 12 مايو 2017

بيتزا بالبسطرمه والبيض



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
3 كوب دقيق - معلقه كبيره خميره فوريه - معلقه كبيره سكر - رشة ملح - رشة فلفل أسود - معلقه صغيره ثوم بودره - معلقه صغيره بصل بودره - 2 ونصف معلقه صغيره بيكنج بودر - كوب لبن للعجن أو حسب الحاجه - بسطرمه - 3 بيضات - جبنه موزاريلا مبشوره - ملعقه صلصة

الطريقة
نضع الخميره والسكر في كوب وعليهم معلقة ماء دافئ نذوب فيها الخميره والسكر ونغطيها ونتركها تخمر
ونضع الدقيق بعد نخله والملح والفلفل والثوم والبصل والبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض ونضع الخميره بعد أن خمرت ونقلب وإضافة اللبن شويه بشويه حتي لا تلتصق العجينه باليد و تترك حتي تخمر جيدا وبعد أن اختمرت نقسم العجينه نصفين ونفرد كل قطعه ونضعها في صينية
في طاسه صغيره نضع الصلصه ومعلقة ماء ومعلقة صغيره توم بودره اول ما تغلي نطفي النار هذه الخطوة أثناء تخمر العجينه عشان يكون بارد عند وضعه علي العجينه وبعد فرد العجينه ندهنها صلصه بالفرشاه ثم نضع البسطرمه وفوقها البيض وعليه رشة فلفل أسود ثم الجبنه وندخلها الفرن حوالي من 20 الي 30 دقيقه وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق