الجمعة، 12 مايو 2017

مش فلسطينى



#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
2 كيلو زبادى ( مصفى من ماؤه ) - 2 ليمونه أصفر كبيره الحجم - 2 معلقة كبيرة بذور حلبة - 1 معلقة كبيرة شطة ( أكثر أو أقل حسب الرغبة ) - 1 معلقة كبيرة ملح ( أكثر أو أقل حسب الرغبة ) - 1/2 كيلو لبنة سميكة وكثيفة أو جبنة بيضاء كريمي أو جبن فيتا

الطريقة
انقعى بذور الحلبة في الماء لمدة يومين ثم صفيها واتركيها على جنب وقلبي الزبادى ببذور الحلبة والشطة وقلبي اللبنة أوالجبنه الكريمى مع الملح جيدا وافرمى الليمون بقشره فرم ناعم جدا ثم ضيفيه الي خليط الزبادى وقلبي ثم ضيفي الجبن الكريمى أو اللبنة الي خليط الزبادى وقلبي بشكل جيد جدا ثم صبى خليط المش في برطمان زجاجى معقم ومحكم الغلق واتركيه لمدة يوم كامل ثم قدميه مع الخبز المحمص
وزيت الزيتون واحفظيه في الثلاجة لمدة تصل الي أسبوعين ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق