
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
كنافه ناعمه من السوق حسب الكميه - جبنة عكاوي حسب الرغبة - جبنة مزراريلا حسب الرغبة - 4 معالق سمنه بلدي منها معلقتين للدهن ومعلقتين لعجينة الكنافه
للشربات
2 كوب سكر - كوب ماء - عصرة ليمون
للتزيين
فستق حلبي وكاجو
الطريقة
1 - في طبق نفرك عجينة الكنافه مع معلقتين سمنه مذوبه
2 - ضعى معلقتين السمنه فى الصينيه
3 - نرش عجينة الكنافه فوق السمنه بشرط تكون طبقه متوسطه من العجينه
4 - حضرى جبنة العكاوي طبعا بتكون منقوعه يوم كامل مع تغيير الماء حتى تحلى وتصفى من الماء ثم تفتت وتنشف وتفلب مع جبنة الموزاريلا
5 - نرش الجبنه فوق عجينة الكنافه مع مراعاة عدم الوصول الى الاطراف حتى لاتحترق الجبنه
6 - توضع علي الفحم مع التحريك الدائري والمستمر وتقلب علي طبق اكبر وتترك علي النار مدة دقيقتين فقط
7 - وبعد السوى تسقى بالشربات وتزين بالمكسرات وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
2 كوب سكر - كوب ماء - عصرة ليمون
للتزيين
فستق حلبي وكاجو
الطريقة
1 - في طبق نفرك عجينة الكنافه مع معلقتين سمنه مذوبه
2 - ضعى معلقتين السمنه فى الصينيه
3 - نرش عجينة الكنافه فوق السمنه بشرط تكون طبقه متوسطه من العجينه
4 - حضرى جبنة العكاوي طبعا بتكون منقوعه يوم كامل مع تغيير الماء حتى تحلى وتصفى من الماء ثم تفتت وتنشف وتفلب مع جبنة الموزاريلا
5 - نرش الجبنه فوق عجينة الكنافه مع مراعاة عدم الوصول الى الاطراف حتى لاتحترق الجبنه
6 - توضع علي الفحم مع التحريك الدائري والمستمر وتقلب علي طبق اكبر وتترك علي النار مدة دقيقتين فقط
7 - وبعد السوى تسقى بالشربات وتزين بالمكسرات وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق