الجمعة، 24 أبريل 2015

بيتزا كونو



اولا العجينة
المقاديرهذه تعمل 5 بيتزا
1 كيلو دقيق - 2 معلقه كبيره خميرة فورية وعليهم شوية سكر و مياه دافية و يخمروا - 2  زبادي - 4 جبنة مثلثات - توم بودرة وبصل بودرة - 4 معلاق كبيره لبن بودرة - 4 معلاق كبيره زيت - 2 معلقه كبيره سكر و الي اخدنا منهم شوية للخميره - ملح - نص كوب ماء و لو احتاج زودي

الطريقة
نعجن كلوه ونتركها تتخمر ساعة ونصف وبعدين نرش دقيق ونفردها على الرخامة ونقطة زيت في صينية و ننقلها عليها ونحط صينية اصغر دائرية في النص مقلوبة ونضغط عليها بخفة عشان نحدد نقطع فين ونرفعها نجد مكانها دائرة نقطع خطوط عمودية على خط الدائرة اللي في النص نجيب ورق زبدة و نقطعه قرطاسات ونلف العجينه عليه حتى تعمل الكونو ونحط الصلصة و الزعتر والخضروات و اللحمة المفرومة لو تحبي و اخيرا الجبنة الرومي و الموزاريلا عشان يسيحو عليهم وندخل على الفرن من تحت وبعد ما تستوي نشيل الورق 


ونحط الكريمة
بس انا حطيت جوة الاول ملعقة لحمة مفرومة


الكريمة
كريمة طهي - 8 جبنة مثلثات - اي جبنه كريمي تحبيها - وعليهم 2 معلقه كبيره دقيق و زي الباشميل يضربوا في الخلاط وتحطيهم علي النار و بعد ما يبرد تحطيها في كيس الكريم شانتيه و تزيني بها و على الكريمة شوية زعتر لو تحبي وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنااا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق