الصفحات

الأربعاء، 31 ديسمبر 2014

العيش السورى



المقادير
كوب ونصف دقيق - ملعقه بكينج بودر - ملعقة خميرة - ملعقتين لبن جاف - معلقة صغيرة ملح - ربع كوب زيت - كوب ماء او اقل للعجن

الطريقة
قلبى المقاديركلها مع بعض و تعجن جيدا باضافة الماء حتى تتكون عجينة لا تلتصق باليد (ممكن تلاقى العجينة لسه سايبة و مش راضية تتكور ساعتها ابقى ضيفى شوية دقيق لحد اما تحسى ان العجينة ماسكة نفسها شوية و كل اما تعجنيها اكتر كل اما تمسك نفسها ) ابتدى قطعى العجينة كور صغيرة وخدى الكورة و افرديها و هاتى طاسه تيفال وحطيهاعلى النار و حطى نقطة زيت وافرشيها فيها وضعى العجينة المفرودة فى الطاسه حتى تتحمر واقلبيها على الجهة الاخرى مدة تسوية الرغيف الواحد لا تتعدى 30 ثانية ( مبياخدش وقت خالص )

** ملحوظة
غطى العيش كويس علشان مينشفش منك وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق