الصفحات

الاثنين، 22 ديسمبر 2014

الجبنة الرومى فى المنزل



المقادير
1 كيلو لبن - علبة زبادى - فلفل اسود - ثلث كوب ماء مثلج - ملعقة صغيرة ملح - عدد 1 بطاطساية مسلوقة ومهروسة - عدد 2 ملعقة قشطة

الطريقه
اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه وبعد ما يغلى نحط الزبادى و نقلب جامد مرة يمين ومرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار وبعد كده نشيل الحله من على النار و نجيب المياه المثلجة ونحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى وبعد كده نضيفها على اللبن و الزبادى ونقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع وبعدين نحط البطاطساية المهروسة و بعديها القشطه و نقلب و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله ونتركها 12 ساعة وكل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف ونحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول ونقفل عليها ونضع حاجه تقيله عليها و كل شويه عصر وكل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل وتقدم وبالهناا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق