الأربعاء، 7 أكتوبر 2015

صدور ديك رومى بالزعتر و البابريكا



#مطبخ_دعاء_عاشور

المقادير
كوب شوربة - كوب عصير ليمون - ربع كوب سكر بنى - نصف كوب مريمية - نصف كوب زعتر مفروم - ربع كوب خل - ربع كوب مستردة - نصف كوب زيت  - 2 معلقة نعناع - 3 معالق صوص بابريكا - 2 معلقة ثوم مفروم - ملح وفلفل اسود - 2 صدر ديك رومى مخلى

الطريقة
1 -نضع الليمون و الشوربة و السكر و المريمية و الزعتر و الخل والمستردة و زيت و النعناع و البابريكا و الثوم والملح والفلفل فى الخلاط ونضربهم جيدا وتتبل بها صدور الديك الرومى
2 - نضع صدور الديك الرومى المتبلة فى الثلاجة لمدة لا تقل عن 8 ساعات
3 - نضع الصدور المتبلة فى صينية ونضعها فى الفرن على درجة حرارة 170 درجة لمدة 3 ساعات حتى تستوى تماما
4 - نقطع صدور الديك الرومى ونقدمها فى طبق التقديم مع تزينها باوراق النعناع ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق