السبت، 2 مايو 2015

أهم اسرار نجاح البشاميل




هو كمية المادة الدهنية يعنى لازم تكون مناسبة لكمية الدقيق ودى تقدرى تعرفيها بدون مقادير بمجرد النظر لازم يكون الدقيق بعد أضافتة للسمن او الزبدة قوامه مثل الكريمة السايلة ومفيش اى تكتل فيه
تاني نقطة مهمة مدة التحمير لأن البشاميل الجيد لازم يكون الدقيق مستوى علشان منحسش بطعمه فى الاكل
كمان راعي انك متزوديش فى التحمير قوى لدرجة ان طعم الدقيق يكون محروق وبرضه تقدري تحددي التحمير كافي أم لا بمجرد النظر وتقريبا كده مش أقل من عشر دقايق ولحد ما تلاقى لونه ذهبى
أضافة اللبن نقطة مهمة ومؤثرة جدا لأن من هنا بيحصل أرتباك شديد ولفض الاشتباك ده يفضل انك تطفى النار تماما وقت اضافة اللبن وتقلبى بالمضرب اليدوى لحد ما يتجانس الخليط كله وترجعيه تانى على النار المفروض تكونى مستخدمة طبق مناسب وتهدى الحرارة مع التقليب الجيد لمنع الالتصاق ولو لقيتى اى تكتل يفضل انك تستخدمى الهاند بلندر......

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق