الاثنين، 6 أبريل 2015

رغيف زيتون والاعشاب



المقادير
4 كوب دقيق - ملعقة صغيره ملح - نصف ملعقة صغيرة بيكنج باودر- ملعقة كبيره خميره فوريه - ملعقتين صغار سكر- ملعقه كبيره زعتر- ملعقه كبيره ريحان مجفف - نصف كوب زيتون اسود مفروم ناعم يمكن استبداله بأخضر- كوب وتلت ماء دافئ

الطريقة
قلبى 3 كوب من كمية الدقيق مع الملح والبيكنج باودر والخميره والسكر والزعتر والريحان و الزيتون بندأ بإضافة الماء الدافئ بالتدريج مع العجن وزدوا دقيق اذا احتجتوا مع العجن المستمر لحتى تحصلوا على عجينه مطاطيه لا تلتصق و اعملوا العجينه على شكل كره وحطوها في طبق مدهون وغطوها واتركوها يتضاعف حجمها

وبعدين اضغطوا عليها شوية شوية ليطلع الهوا منها واعملوها قرص 20 سم وحطوها في صينية مدهونه ورشوا عليها شوية دقيق بالسكين اعملوا خطوط متباعده على وجها لا توصلوا للقاع وغطوها بفوطة واتركوها يتضاعف حجمها مره تانيه وبعدين تدخل على حرارة 200 درجة لحد ما تنتفخ وتتحمر واتركوه يبرد شوي بعدين غطوه بفوطة علشان ما ينشف عالفطور مع زبده او لبن او جبنه او الي بتحبوه وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق